Finn den perfekte sofa

Hovden Lounge sofa

Er det på tide å bli kvitt den gamle sofaen? Ønsker du kanskje bare å renovere stuen og føler at det er behov for en «piff»?

Her er 10 tips til å finne den perfekte sofaen for deg!

1. Velg riktig størrelse!

Dette er helt klart det aller viktigste. Å ta de rette målene når du kjøper en ny sofa sparer deg for både tid og penger. Tenk hvis sofaen er for stor til å stå der du vil ha den? Du slipper å tvile og stille spørsmål til om den kan passe, eller om du kan få den til å passe på en annen måte. Mål området hvor sofaen skal stå, så kan du lete etter en sofa som passer perfekt!

2. Plassering

Er du et vanemenneske som alltid plasserer sofaen på samme sted? Hva med en liten forandring?

Tenk etter om det finnes andre muligheter for plasseringen. Ikke gjør det for trangt rundt sofaen. Skal den stå i tilknytning til en TV, tenk på lysforholdene. Det er veldig vanskelig å følge med når det er gjenskinn i skjermen.

3. Tekstilvalg

Hos oss kan du helt enkelt velge tekstil og farge etter eget ønske. Det er bare viktig å notere seg at fargene og tekstilene kan avvike fra bildene på nettbutikken. Tenk på fargene du ellers vil ha i rommet også, og tenk hvordan det vil se ut i ulik belysning.

På vårt showroom kan du ta en tur innom og få stoffprøver på alle våre farger og tekstiler.

4. Sittekomfort

Har du muligheten til å besøke vårt showroom får du også muligheten til å teste komforten i våre sofaer. Alle våre modeller har god sittekomfort, men det er alltid gøy å teste litt selv også.

Sofaens dybde og dine personlige preferanser påvirker hvor godt du vil sitte i sofaen, samtidig som det påvirker det estetiske uttrykket. En dyp sofa som er god å krype opp i, som Lounge eller Cloud, er sofaer du gjerne vil sitte lenge i.

5. Trygt eller trendy?

Har du en sofa i en knæsj farge, kan det bli et fokuspunkt i stuen din. Sofaen du velger er en sofa som passer inn med stilen din ellers, men ikke gå for en sofa med en farge du kanskje blir lei.

Skulle du velge en mer nøytral sofa, er det lett å bytte stil med å bytte ut tilbehør som puter, pledd og tepper, samtidig som du beholder det nøytrale.

6. Renhold

Er dere en småbarnsfamilie, eller har husdyr? Er du i så fall så modig at du tør å ta sjansen på en hvit sofa? Skulle du ønske å ta den sjansen, sjekk om stoffet kan tas av, om det kan vaskes eller renses, og om stoffet tiltrekker seg mye støv og dyrehår.

Vi har en guide for vedlikehold av sofaen din!

7. Skreddersy og bygg din egen sofa!

Sliter du med å finne en perfekt sofa, tilbyr vi at du kan skreddersy din egen drømmesofa! Farge og tekstil kan du fritt velge på alle modeller, og vi tilbyr modulsofaer som Lounge i nettbutikken og Scandinavian Touch hvor du kan kontakte oss hvis du ønsker å bygge din egen.

8. Lag en egen sofasone

Deler du opp stuen i soner, er det enklere å møblere seg fram til et ryddigere og mer fleksibelt rom. Innred sofasonen din med tepper, lamper og planter for å skape en definert sone rundt sofaen.

9. Bruk sofaen som en romavdeler

En hjørnesofa er glimrende som en romavdeler i stuen. Men, stuen må være stor i størrelsen for at sofaen ikke blir massiv og malplassert. Har du en åpen løsning med stue og spisestue i ett, kan en hjørnesofa være perfekt for å skille disse to.

10. Den sosiale sofaen

Spesielt for deg som er ekstra sosial og ofte har besøk. Tenk hvordan du liker å sitte når du er alene, men også hvordan man sitter godt under besøk fra andre. En hjørnesofa gjør det mer intimt og koselig enn to sofaer som er plassert mot hverandre.

Er det én lang sofa uten andre sittemuligheter i nærheten, kan det bli vanskelig å kommunisere når dere er flere.